3800 Szikszó, Ipari Park +36 46 / kattintson kattintson

A térelválasztó falrendszerek jelentése: mik azok a térelválasztó falrendszerek?

SIMO

Térelválasztó falrendszerek

Lexikon

Térelválasztó falrendszerek


Mik azok a térelválasztó falrendszerek, és milyen esetben alkalmazzuk őket? Mutatjuk, mit kell tudni a legnépszerűbb térelválasztó típusokról! 

 

A térelválasztó falak elsődleges célja egy-egy helyiség több részre tagolása, amely történhet akár már az építkezés szakaszában, akár utólag, egy felújítás keretén belül. 
Térelválasztó falrendszereket építhetünk otthonunkba is, azonban építészeti szempontból nagyobb jelentősége van a különböző irodaházak, középületek esetében épített rendszereknek. 
 

 

Milyen térelválasztó falrendszereket ismerünk?

Egy-egy helyiség elválasztására számos lehetőségünk van: végezhetjük a térelválasztást gipszkartonfallal vagy épített falakkal is, azonban ezek rendkívül időigényes feladatok, nem is beszélve az építkezéssel járó felfordulásról.
A térelválasztó falrendszerek esetében szerencsére számos modern megoldás is rendelkezésünkre áll, például:
-    térelválasztó üvegfalak
-    térelválasztó tömörfal rendszerek
-    mobil térelválasztó rendszerek

A térelválasztó üvegfalak előnyei

Középületekben, irodaházakban egyaránt rendkívül népszerű megoldás a térelválasztás kérdésére az üvegfal rendszerek telepítése. Az üvegfal térelválasztók esetében a helyiségbe alumínium szerkezet kerül kiépítésre, amely keretbe üvegpaneleket helyezünk.
Könnyű szerelhetőségük mellett legnagyobb előnyük fényáteresztő képességükben rejlik: az üvegfelületeknek köszönhetően a kialakított helyiségek tágasnak tűnnek, a beáramló természetes fény pedig további előnyöket tartogat. 
 

Térelválasztó tömörfal rendszerek

Habár az üvegfalak az esetek túlnyomó többségében jó választásnak bizonyulnak, előfordul, hogy a helyiség zárt jellegét a megbízó szeretné megtartani. Erre nyújtanak rugalmas és kényelmes megoldást a térelválasztó tömörfal rendszerek. 
Az üvegfalakhoz hasonlóan ezek is keretbe szerelt panelekből állnak, azonban ebben az esetben tömör felületet kapnak az átláthatatlanság érdekében.
 

Térelválasztó mobilfal rendszerek

A mobilfalak a térelválasztó falrendszerek speciális verziói, melynek lényege, hogy a beépített falpanelek egy sínre rögzítve kerülnek kialakításra, és igény szerint bármikor eltolhatóak. Legnagyobb előnyük, hogy ezzel a rendelkezésre álló tér bármikor szabadon átalakíthatóvá válik igény szerint.
Legfrissebb cikkeink

A térelválasztó falak, mobilfalak és üvegfalak specialistájától

SIMO Group

A térelválasztó falrendszerek specialistája. Üvegfalak, térelválasztó mobilfalak magyar és német gyártótól, prémium minőségben. 

Elérhetőségeink

Cím: 3800 Szikszó, Ipari Park
Tel: +36 46 / kattintson
E-mail: kattintson
Hétfő - Péntek: 09:00- 17:00