3800 Szikszó, Ipari Park +36 46 / kattintson kattintson

Látszóbordás üvegfal jelentése: mit jelent a látszóbordás üvegfal, és milyen esetekben használjuk?

SIMO

Látszóbordás üvegfal

Lexikon

Látszóbordás üvegfal


Látszóbordás üvegfal jelentése: mit jelent a látszóbordás üvegfal, és milyen esetekben használjuk? Mutatjuk az üvegfal rendszerek egyik legnépszerűbb típusának fontosabb ismérveit és felhasználási helyeit. 

 

Az üvegfal térelválasztó rendszerek az építőiparban évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, ma pedig már a modern építészet elengedhetetlen részeivé váltak. Egyre több irodában, irodaházban és középületben találkozhatunk velük köszönhetően időtálló stílusuknak, letisztult megjelenésüknek és fényáteresztő képességüknek. 
Az üvegfalak esetében azok megjelenésében alapvetően két típus különböztetünk meg: a bordamentes és a látszóbordás üvegfalakat. 

 

A látszóbordás üvegfalak legfontosabb tulajdonságai

Az üvegfalak szereléséhez az üvegfelületeket minden esetben egy alumínium szerkezetbe szereljük be. Attól függően, hogy ez az alumínium szerkezet mennyire látható, milyen mértékben osztja több egységre az üvegfelületet, megkülönböztetünk látszóbordás (keretes) és bordamentes (keretmentes) üvegfal rendszereket.

A látszóbordás üvegfalak esetében az alumínium szerkezet jól látható, dekoratív elemként keretezi az üvegpaneleket. Ez a szerkezet igény szerint bármely RAL színre festhető, és többféle felülettel elérhető: kérhető matt, fényes vagy selyem festéssel, amelynek köszönhetően jól alkalmazkodik minden belsőépítészeti tervbe. 

 

A látszóbordás üvegfalak felhasználási területei

A látszóbordás üvegfalakat, legyen szó akár egyrétegű, akár kétrétegű üvegezésről, a legtöbb esetben irodaházakban, középületekben alkalmazzuk térelválasztó elemként. Előnyük, hogy fényáteresztő képességüknek köszönhetően nem sötétítik be a teret, ráadásul kiváló hanggátlási funkcióval rendelkeznek, így akár tárgyalók kialakítására is alkalmasak. 
 Legfrissebb cikkeink

A térelválasztó falak, mobilfalak és üvegfalak specialistájától

SIMO Group

A térelválasztó falrendszerek specialistája. Üvegfalak, térelválasztó mobilfalak magyar és német gyártótól, prémium minőségben. 

Elérhetőségeink

Cím: 3800 Szikszó, Ipari Park
Tel: +36 46 / kattintson
E-mail: kattintson
Hétfő - Péntek: 09:00- 17:00