3800 Szikszó, Ipari Park +36 46 / kattintson kattintson

Kétrétegű üvegfal jelentése: mit jelent, hogy az üvegfal kétrétegű, és mik az előnyei?

SIMO

Kétrétegű üvegfal

Lexikon

Kétrétegű üvegfal


Mit jelent, hogy egy üvegfal kétrétegű, és milyen előnyöket tartogat magában? Mutatunk mindent, amit tudni érdemes a kétrétegű üvegfal rendszerekről! 

 

A térelválasztó üvegfal rendszerek az építőiparban évről évre egyre keresettebbek, hiszen számos előnnyel járnak a klasszikus épített térelválasztó falakkal szemben. Fényáteresztő képességük, hanggátlási funkciójuk és esztétikus, modern megjelenésüknek köszönhetően szinte bármely épületbe tökéletesen illeszkednek.
Attól függően, hogy az üvegfal rendszer alumínium szerkezetébe hány réteg üveg kerül beszerelésre, megkülönböztetünk egyrétegű és kétrétegű üvegfalakat. 
 

 

A kétrétegű üvegfal rendszerek legfontosabb tulajdonságai

Bár az egyrétegű üvegfalak egyszerű és gyors szerelhetőségük miatt rendkívüli népszerűségnek örvendenek, bizonyos esetekben a hely adottságai és a megbízó elvárásai megkövetelik, hogy kétrétegű falakkal dolgozzunk. A fő különbség a két típus között azok megjelenésén kívül a hanggátlási funkcióban keresendő: az egyrétegű falrendszerekkel ugyanis közepes hanggátlás (a SIMO RAPID üvegfal rendszerek esetében: Rw= 32 - 42 dB) érhető el, míg a kétrétegű üvegfalak esetében már magas hanggátlási funkcióról beszélhetünk (a SIMO BLADE rendszerek esetében: Rw= 42 - 52 dB).

 

A kétrétegű üvegfal rendszerek felhasználási területei

Bár a legtöbb, általános felhasználásra szánt irodaépületben az egyrétegű falrendszerek is elegendő hanggátlást biztosítanak, a fentiek értelmében a kétrétegű üvegfal rendszereket olyan helyiségek térelválasztásakor szoktuk használni, ahol a kiemelkedő hanggátlási tényező alapvető elvárás, például nagyobb zajjal járó munkaterületeken, vagy kiemelkedő fontosságú tárgyalók leválasztása esetén. 
Legfrissebb cikkeink

A térelválasztó falak, mobilfalak és üvegfalak specialistájától

SIMO Group

A térelválasztó falrendszerek specialistája. Üvegfalak, térelválasztó mobilfalak magyar és német gyártótól, prémium minőségben. 

Elérhetőségeink

Cím: 3800 Szikszó, Ipari Park
Tel: +36 46 / kattintson
E-mail: kattintson
Hétfő - Péntek: 09:00- 17:00