3800 Szikszó, Ipari Park +36 46 / kattintson kattintson

Mit jelent az egyrétegű üvegfal kifejezés, és kiknek ajánljuk ezeket a falrendszereket?

SIMO

Egyrétegű üvegfal

Lexikon

Egyrétegű üvegfal


Az egyrétegű üvegfalak az építészetben egyre népszerűbb megoldásnak számítanak, amelyek elegáns megjelenésükkel vonzzák a figyelmet. Ezek az innovatív üvegfalak az üzleti, kereskedelmi és közösségi helyszínek terén egyaránt kiváló lehetőséget kínálnak az építészeknek és dizájnereknek az átláthatóság és a funkcionalitás kombinálására, a tér elválasztására.

 

Az egyrétegű üvegfal jelentése

Az egyrétegű üvegfal egy olyan falrendszer, amelynél az alumínium szerkezetbe egy üveglap kerül. Térelválasztó rendszerként irodaházak, középületek és egyéb helyiségek belsőépítészetében használatos. 

 

Az egyrétegű üvegfalak előnyei

Az egyrétegű üvegfalak modern és letisztult megjelenésük miatt kedveltek. Az átlátszó felületük lehetővé teszi a természetes fény áramlását a helyiségekben, ami vizuálisan tágasabb és nyitottabb légkört teremt.


Nagy mennyiségű fényt engednek át, ami csökkenti a mesterséges világítás igényét. Ez a természetes fényáteresztés elősegíti az épület energiatakarékos üzemeltetését, és hozzájárul az energiafogyasztás csökkentéséhez.


Az egyrétegű üvegfalak kialakítása rendkívül rugalmas, ami lehetővé teszi a tervezők számára, hogy alkalmazkodjanak az adott épület vagy helyszín egyedi igényeihez. Az üvegfalakat különböző vastagságban és méretben gyárthatják, így szinte bármilyen kialakítás és funkció megvalósítható.


Bár a korszerű technológiának köszönhetően az egyrétegű üvegfalak is jó hangszigetelést tesznek lehetővé, amennyiben kiemelt igény van a zajszint csökkentésére, kétrétegű üvegfalat javaslunk helyette.

 

Kiknek ajánljuk az egyrétegű üvegfalakat?

Az egyrétegű üvegfalak modern megjelenésükkel, átláthatóságukkal és funkcionalitásukkal jelentős előnyöket kínálnak az építészeti tervezés területén. Olyan helyiségekbe ajánljuk a használatát, ahol kiemelkedő hanggátlásra nincs szükség, azonban a fényáteresztő képesség és az esztétikai funkció kiemelt szerepet kap. Leggyakrabban irodákba, munkaállomások kialakítására, esetenként tárgyalók elkülönítésére használjuk. 
Legfrissebb cikkeink

A térelválasztó falak, mobilfalak és üvegfalak specialistájától

SIMO Group

A térelválasztó falrendszerek specialistája. Üvegfalak, térelválasztó mobilfalak magyar és német gyártótól, prémium minőségben. 

Elérhetőségeink

Cím: 3800 Szikszó, Ipari Park
Tel: +36 46 / kattintson
E-mail: kattintson
Hétfő - Péntek: 09:00- 17:00