3800 Szikszó, Ipari Park +36 46 / kattintson kattintson

Gipszkarton T-csatlakozások eltakarása üvegfal rendszereinkkel

SIMO

Üvegfal rendszerek és gipszkarton falak: esztétikus csatlakozás, funkcióvesztés nélkül

Üvegfal rendszerek és gipszkarton falak: esztétikus csatlakozás, funkcióvesztés nélkül

Munkánk során számos kihívással találjuk szembe magunkat, amikor üvegfal rendszereinket a modern esztétikai elvárásoknak megfelelően kívánjuk a meglévő falakhoz csatlakoztatni.

Üvegfal rendszerek és gipszkarton falak: esztétikus csatlakozás, funkcióvesztés nélkül

A különböző párkányokhoz, mennyezeti kiugrásokhoz fejlesztett megoldásainkat korábbi cikkünkben már bemutattunk, ezúttal pedig az egyik leggyakrabban előforduló igényre adott válaszunkat mutatjuk be: a gipszkarton pengefalak T-csatlakozásainak eltakarását.

 

Gipszkarton T-csatlakozások eltakarása üvegfal rendszereinkkel

Irodaházak, tárgyalók és munkaállomások kialakítása során gyakran fordul elő, hogy az általunk fejlesztett üvegfalba egy gipszkarton válaszfal csatlakozik, amely a helyiségek elválasztását szolgálja. Ezek a gipszkarton pengefalak olykor megtörik az üvegfal egybefüggő design-ját, amely ma már mind esztétikailag, mind technikailag elavult megoldásnak számít.


 
Annak érdekében, hogy a telepített üvegfal térelválasztó minden modern követelménynek megfeleljen, cégünk többféle megoldást fejlesztett ki ezekre a csomópontokra. 

 

Gipszkarton T-csatlakozások eltakarása SIMO Blade kétrétegű üvegfal rendszerünkkel

Kétrétegű üvegfal rendszerek beszerelése során a gipszkarton pengefal T-csatlakozásának eltakarása viszonylag egyszerűen megoldható. SIMO Blade üvegfalunk szerelésekor ilyen esetben nincs már teendő, mint a gipszkarton pengefal végét az üvegfalunk tengelyvonalára illeszteni, és így a térelválasztó rendszer szépen körbe öleli a falat. 


Ebben az esetben a pengefal elejét kívülről egy lacobel, vagy bútorlap segítségével takarjuk el a rendszer részeként, mely akár egy technikai panel funkcióját is betöltheti. Így kívülről szemlélve egy esztétikus, egybefüggő üvegfalat láthatunk, amely tökéletesen szigetelt, és megfelel a hanggátlási elvárásoknak is. 

 

Gipszkarton T-csatlakozások eltakarása SIMO Rapid egyrétegű üvegfal rendszerünkkel

Amennyiben a megrendelő igényeit egyrétegű üvegfal rendszerünk, a SIMO Rapid elégíti ki jobban, a T-csatlakozás eltakarása egy kicsit trükkösebb.

 

Az ilyen falrendszerek szerelésekor az üvegfal falvég-profiljának külső széle, és a gipszkarton fal vége egy síkot képez, melyre egy, a profil RAL színével megegyező, vagy akár más színű lacobel üveget ragasztunk, melynek eredményeképp egy modern esztétikai elvárásoknak is megfelelő, egybefüggő üvegfal rendszer design-ját kapjuk. 

 

Hasonló esztétikai látvány érhető el a megfelelő előkészítéssel a gipszkarton pengefal és az üvegfal csatlakozásánál ha az üvegfal falvég-profiljának külső széle és a lacobel üveg külső széle egy síkba kerül. 

 

 

 

 

 

Legfrissebb cikkeink

A térelválasztó falak, mobilfalak és üvegfalak specialistájától

SIMO Group

A térelválasztó falrendszerek specialistája. Üvegfalak, térelválasztó mobilfalak magyar és német gyártótól, prémium minőségben. 

Elérhetőségeink

Cím: 3800 Szikszó, Ipari Park
Tel: +36 46 / kattintson
E-mail: kattintson
Hétfő - Péntek: 09:00- 17:00