3800 Szikszó, Ipari Park +36 46 / kattintson kattintson

Üvegfal térelválasztás egyedi kialakításokkal: párkányok, mennyezeti ugrások és egyéb megoldások

SIMO

Üvegfal rendszerek párkány kialakítással, mennyezeti ugrással és egyéb egyedi megoldásokkal

Üvegfal rendszerek párkány kialakítással, mennyezeti ugrással és egyéb egyedi megoldásokkal

Üvegfalainkat nem csupán egységes sík falfelületekre telepíthetjük, de változatos kialakítással is készülhetnek attól függően, hogy mit követel meg az adott helyiség. 

Üvegfal rendszerek párkány kialakítással, mennyezeti ugrással és egyéb egyedi megoldásokkal

Több mint 15 évnyi szerelési tapasztalatunknak hála - melyet Európa-szerte piacvezető térelválasztó rendszerek építése során szereztünk - a legkülönfélébb szakmai megoldásokkal találkoztunk, melyeket szakértő csapatunk elsajátított és tovább is fejlesztett, integrált a saját rendszereinkbe az évek során. Ennek köszönhetően minden egyedi kialakítású felületre tudunk megoldást nyújtani ügyfeleink számára: legyen szó akár egy ugrásról a mennyezeten, akár egy párkánykialakításról, vagy bármilyen más akadályról, egyedi kialakításról. 

 

Egyedi kialakítások figyelembevétele az üvegfal térelválasztó rendszerek tervezésekor

Projektjeinket az ajánlatkérést követően alapos felmérés és precíz tervezési folyamat jellemzi, ahol már gondolnunk kell a felmerülő egyedi kérésekre, igényekre, különleges megoldásokra is. Annak érdekében, hogy ügyfeleink a lehető legjobb végeredményt üdvözölhessék a projekt lezárultával, mérnökeink minden egyedi kialakítás tervezése előtt konzultálnak tapasztalt szerelő szakembereinkkel, hogy biztosan megfelelő megoldás kerüljön beszerelésre, természetesen a lehető legkisebb hibafaktorral. 


A párkányok és a legkülönfélébb mennyezeti ugrások kialakítására többféle megoldásunk is rendelkezésre áll és ezek kivitelezése szakszerű rutinnal és költséghatékonyan kerülnek megvalósításra. 

 

Párkány kialakítások üvegfalainkkal

Sok esetben az üvegfalak a függönyfalra vagy a nyílászárók sorolóprofiljaira zárnak rá, amelyeknél párkány vagy parapet került kialakításra. 

 

Annak érdekében, hogy az üvegfal egybefüggő designja és esztétikai hatása megmaradjon, nem gipszkartonból képeznek egyenes sík felületet a párkányra melyre csatlakozni tudunk, hanem a rendszereink részeként porfestett alumínium profilokba kerül beépítésre üveg vagy akár bútorlap, igény szerint. 

 

Az ilyen párkányok esetében az egyik legjobb megoldás, ha az utolsó egész üvegtábla a párkány kezdeténél befejeződik, és egy kisebb üvegtábla kerül a párkányon kialakított profil szerkezetbe. Ezt a két üvegtáblát egy speciális ragasztóprofil segítségével ragasztjuk össze, melynek köszönhetően egységes, esztétikus design-t kapunk, funkcióvesztés nélkül. 

 

Ezt a kialakítást akár kivágott üveggel is meg lehet oldani, ahol az üvegből a párkány rész kerül eltávolításra és így az utolsó üvegtábla sem törik meg a ragasztóprofil miatt.

 

Mennyezeti ugrások kombinálása üvegfalakkal

A mennyezeti ugrások, kiszögellések gyakori megoldásnak számítanak az irodák belső terében. Ezek több okból kifolyólag kerülhetnek kialakításra: elősegíthetik a gépészetek eltakarását álmennyezetként, de lehet akár a design része, vagy egy tartógerenda is ilyen módon kivitelezve. 

 

Az ilyen típusú mennyezeti kiugrásokra üvegfal rendszereink esetében kész megoldásokkal szolgálunk: mivel ismerjük ezt a visszatérő igényt, már azok fejlesztésénél is szem előtt tartottuk – így szerkezeteink képesek lekövetni ezeket a kiugrásokat ráadásul olyan módon, hogy a design, illetve az üvegfal hanggátló funkciója is megmarad. 

 

A mennyezeti ugrásoknál az üvegfelületek kialakítása helyzettől függően többféleképpen kerülhet megvalósításra, de az üvegek kivágása indokolt esetben itt is egy nagyon jó megoldás lehet.

 

Egyéb kialakítások, átmeneti profilok

További kihívást jelenthet a kétrétegű üvegfal rendszereink telepítése során a teljes (padlótól a mennyezetig tartó) függönyfalakhoz való csatlakozás. Speciális eset, amikor ezeknél a függönyfalaknál nem került kialakításra párkány, és annak sorolóprofiljai rendszertől függően, de keskenyebbek mint a legmagasabb hanggátló képességgel rendelkező falaink szélessége (pl. SIMO Blade: 100 mm). Amennyiben csak ezekre a gerincprofilokra tudunk csatlakozni, akkor a csatlakozási pont előtt tetszés szerint (de min. 30 cm-re) állunk meg a kétrétegű üvegfal rendszerünkkel, és egy direkt erre a célra kifejlesztett átmenet profillal váltunk az egyrétegű rendszerünkre szélesebb (pl. 16 mm-es) üveggel. Ezzel a megoldással tökéletesen rá tudunk zárni a függönyfalak sorolóprofiljaira, így az azonos design és a megfelelő hanggátlás is megmarad. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legfrissebb cikkeink

A térelválasztó falak, mobilfalak és üvegfalak specialistájától

SIMO Group

A térelválasztó falrendszerek specialistája. Üvegfalak, térelválasztó mobilfalak magyar és német gyártótól, prémium minőségben. 

Elérhetőségeink

Cím: 3800 Szikszó, Ipari Park
Tel: +36 46 / kattintson
E-mail: kattintson
Hétfő - Péntek: 09:00- 17:00