3800 Szikszó, Ipari Park +36 46 / kattintson kattintson

RAL színskála jelentése: az ipar színeinek univerzális nyelve

SIMO

RAL

Lexikon

RAL


A RAL színskála jelentése

A RAL színskála az iparban és tervezésben használt standardizált színrendszerek egyike, amely széles körben elterjedt az építőiparban, autógyártásban, bútoriparban és sok más területen. A RAL színskála egyfajta univerzális nyelv az európai piacon, amely lehetővé teszi, hogy színeket pontosan meghatározzanak és reprodukáljanak világszerte.


A színskála története 1920-ig nyúlik vissza, a RAL GmbH hozta létre. Az eredeti cél az volt, hogy egységes színskálát hozzanak létre a festékek, bevonatok és befesthető anyagok területén, hogy megkönnyítsék a színek pontos megjelenítését és összehasonlítását.

 

A RAL színskála legfontosabb jellemzői

A RAL színskála számos előnyét ismerjük, amelyeknek köszönhetően népszerűvé és széleskörben elfogadottá vált használata. 

 

RAL színek egyedi kódolással

Minden egyes RAL szín egy egyedi kóddal rendelkezik, amelynek köszönhetően bármikor azonosíthatjuk és reprodukálhatjuk az árnyalatot.

 

Standardizált színek, széles színpaletta

A RAL színskála egyik legnagyobb előnye, hogy standardizált színekből áll: világszerte ugyan azon szín ugyan azon árnyalatát takarja egy-egy RAL kód. Több száz különböző szín található ezen a skálán, így gyakorlatilag bármilyen színt megtalálhatunk benne. 

 

Széles körű alkalmazhatóság

A RAL színskála az építőiparban, a belsőépítészetben, az autógyártásban, a bútoriparban, az elektronikai eszközök tervezésében és más iparágakban is széles körben alkalmazható. A színek egységes nyelvet teremtenek, ami fontos a különböző gyártók és tervezők közötti együttműködésben.
Legfrissebb cikkeink

A térelválasztó falak, mobilfalak és üvegfalak specialistájától

SIMO Group

A térelválasztó falrendszerek specialistája. Üvegfalak, térelválasztó mobilfalak magyar és német gyártótól, prémium minőségben. 

Elérhetőségeink

Cím: 3800 Szikszó, Ipari Park
Tel: +36 46 / kattintson
E-mail: kattintson
Hétfő - Péntek: 09:00- 17:00