3800 Szikszó, Ipari Park +36 46 / kattintson kattintson

Az okosüveg jelentése: mit jelent az okosüveg, hogyan működik, és mikor használjuk?

SIMO

Okosüveg

Lexikon

Okosüveg


Az okosüveg, más néven intelligens üveg egy olyan átkapcsolható, szabályozható üvegfelületet takar, amely bizonyos hatások következtében megváltoztatja az üveg eredeti áttetsző megjelenését.


Ezt a hatást a leggyakrabban az üvegfelület valamely oldalára felvitt különleges fóliával érjük el, az úgynevezett okosfóliával.
Az okosüvegre tehát egy speciális kristályszerkezettel rendelkező fóliát kasírozunk – amely fólia a rendezetlen részecskéknek köszönhetően matt, átláthatatlan réteget képez az üvegen. Az okosfólia megjelenését feszültség alá téve, elektromos árammal működtetve változtathatjuk meg: ennek hatására a rendezetlen részecskék rendeződnek, és a fólia víztiszta, átlátszó felületet kap.

 

Az okosüveg jelentősége leginkább irodaházakban, munkahelyként funkcionáló épületekben fedezhető fel: az üveg térelválasztó rendszerek előnyeit élvezhetjük vele amellett, hogy igény szerint a belátásgátlás is megoldott egy-egy irodahelyiségben, tárgyalóban. 
Legfrissebb cikkeink

A térelválasztó falak, mobilfalak és üvegfalak specialistájától

SIMO Group

A térelválasztó falrendszerek specialistája. Üvegfalak, térelválasztó mobilfalak magyar és német gyártótól, prémium minőségben. 

Elérhetőségeink

Cím: 3800 Szikszó, Ipari Park
Tel: +36 46 / kattintson
E-mail: kattintson
Hétfő - Péntek: 09:00- 17:00