Budapest, Miskolc, Újsolt +36 46 / kattintson kattintson

Hanggátlás

SIMO

Hanggátlás

Lexikon

Hanggátlás


A hanggátlás az üvegfalak esetében azt jelenti, hogy az üvegfalak olyan képességekkel rendelkeznek, amelyeknek köszönhetően csökkentik vagy lenyelik a külső zajokat – ezzel minimalizálva a belső térbe jutó hangok mennyiségét. Különösen fontos tényező ez egy-egy tárgyaló vagy munkaállomás kialakítása során, amikor a magas hanggátlási funkció alapvető elvárás. 

 

Az üvegfalak tervezése során a hanggátlás szempontjából olyan hangszigetelő anyagokat és konstrukciókat alkalmazunk, melyek minimalizálják a zajátvitelt. Ennek érdekében a megfelelő anyagok kiválasztása mellett a falak vastagságát, a rétegrendeket és a szerelési módszereket is figyelembe vesszük a tervezés során. 

 

A hanggátlás mértékének emelése érdekében használhatunk többrétegű üvegezést (pl. kétrétegű üvegfalakat), VSG üvegezést, illetve a megfelelő keretek és szigetelőanyagok felhasználásával is tovább növelhetjük ezt az értéket. 
Legfrissebb cikkeink

A térelválasztó falak, mobilfalak és üvegfalak specialistájától

SIMO Group

A térelválasztó falrendszerek specialistája. Üvegfalak, térelválasztó mobilfalak magyar és német gyártótól, prémium minőségben. 

Elérhetőségeink

Cím: 3521 Miskolc, Miskolci u.
Tel: +36 46 / kattintson
E-mail: kattintson
Hétfő - Péntek: 09:00- 17:00