3800 Szikszó, Ipari Park +36 46 / kattintson kattintson

Az üvegfalak rétegrendjei és a köztük lévő különbségek

SIMO

Az üvegfalak rétegrendjei és a köztük lévő különbségek

Az üvegfalak rétegrendjei és a köztük lévő különbségek

Üveg térelválasztó rendszereink kivitelezése során többféle üveg típussal dolgozunk. Legyen szó egyrétegű, vagy kétrétegű üvegfalról, a megrendelő elképzeléseihez és igényeihez igazodva a funkciónak megfelelő rétegrendet ajánljuk, tervezzük és kivitelezzük.

Az üvegfalak rétegrendjei és a köztük lévő különbségek

 

Rendszerek és rétegrendek

Térelválasztó rendszereink alapvetően edzett üvegezéssel, igény szerint laminált biztonsági üvegezéssel vagy a kettő kombinálásával készülhetnek. Ezen felül a megfelelő akusztikai követelmények teljesítése érdekében hanggátló fóliával ellátott üvegezés is választható. A szükséges vastagságok és rétegrendek projektspecifikusan kerülnek kiválasztásra.

 

ESG

Az edzett üveg (rövidítve ESG, eredeti nevén Einscheibensicherheitsglas) egy hőkezelési eljáráson megy keresztül, melynek következtében a sík üveglapot először kb. 700 Celsius fokra felhevítik, majd fokozatosan lehűtik. A nagy hőmérséklet különbség következtében az üveg szó szerint megedződik: hajlékonysága és terhelhetősége megnő, törés esetén pedig apró, tompa élű szilánkokra esik szét, így – a nem biztonsági üveggel ellentétben – ­ nem okoz sérülést. Egyrétegű, SIMO Rapid üvegfalainknál 10 - és 12 mm-es; SIMO Blade kétrétegű üvegfalaink esetében 8 -, 10, és 12 mm-es ESG üvegezést használunk; SIMO Economic rendszereinknél pedig 5-, 6- és 8 mm-es ESG üveget.

 

 

VSG

Laminált biztonsági üveggel (rövidítve VSG, eredeti nevén Verbundsicherheitsglas) ellátott térelválasztó rendszereinknél az üvegszerkezetet kettő vagy több üveglap összeragasztásával (laminálásával) állítják elő. Az üveglapok között egy vagy több biztonsági fólia (PVB) található, mely az üveglapokkal a hő és a magas nyomás következtében összeragad. Ennek eredményeképp törés következtében az üveg még csak tompa élű szilánkokra sem törik, hanem a fólia egyfajta pókhálós alakzatban összetartja a törött üvegdarabokat, így elkerülve bármilyen sérülés bekövetkezését. SIMO Rapid üvegfalainknál 5.5 VSG, 6.6 VSG, és 8.8 VSG változatban; Blade rendszerünknél 4.4 VSG, 5.5 VSG, 6.6 VSG és 8.8 VSG lehetőséggel; Economic térelválasztónk esetében pedig 3.3 VSG, 4.4 VSG és 5.5 VSG változatban kivitelezzük

 

.

VSG + TVG

Egyes projektek esetén edzett és laminált üvegszerkezetek kerülnek kivitelezésre, melyek statikailag kiemelt tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezen rétegrendek használata nagy méretű üvegtáblák, illetve kiesés gátlás esetén javasolt, továbbá magasabb biztonsági feltételek mellett is alkalmazhatóak.

 

VSG hanggátló

Magasabb hanggátlással rendelkező térelválasztási igény esetén speciális hanggátló fólia (SC, SR, vagy SI) kerül az üvegrétegek közé, amely kiemelkedő hanggátlási tulajdonsága mellett a PVB fóliával megegyező mechanikai védelmet nyújt, azaz törés esetén biztonságos marad.

 

 

Legfrissebb cikkeink

A térelválasztó falak, mobilfalak és üvegfalak specialistájától

SIMO Group

A térelválasztó falrendszerek specialistája. Üvegfalak, térelválasztó mobilfalak magyar és német gyártótól, prémium minőségben. 

Elérhetőségeink

Cím: 3800 Szikszó, Ipari Park
Tel: +36 46 / kattintson
E-mail: kattintson
Hétfő - Péntek: 09:00- 17:00