3800 Szikszó, Ipari Park +36 46 / kattintson kattintson

Zajcsökkentés az irodában

SIMO

Zajcsökkentés az irodában: avagy hogyan teremthetsz csendes, nyugodt munkakörnyezetet kollégáid számára?

Zajcsökkentés az irodában: avagy hogyan teremthetsz csendes, nyugodt munkakörnyezetet kollégáid számára?

A nyugodt, kiegyensúlyozott, és főként csendes munkakörnyezet kollégáid egészségének megőrzését, a munka gördülékenységét és a dolgozók jólétét egyaránt szolgálja. De hogyan teremtheted meg mindezt?

Zajcsökkentés az irodában: avagy hogyan teremthetsz csendes, nyugodt munkakörnyezetet kollégáid számára?

A modern irodai kultúrában már nem ismeretlen fogalom a nyugodt munkakörnyezet megteremtése. Szerencsére évről évre egyre több vállalat foglalkozik ezzel a kérdéssel és fedezi fel, milyen fontos is a megfelelő környezet kialakítása, a zajforrások csökkentése. Nem csak a kollégák jólétéhez járul ez hozzá, bár az sem utolsó: a koncentráció növekedésével, a motiváció megtartásával akár tényleges hasznot is realizálhatsz abból, ha megfelelő környezetet teremthetsz az irodai dolgozók számára! 

 

A zaj veszélyei az irodai munkakörnyezetben

A 80 dB feletti zajok hosszú távon már a hallás károsodását is okozhatják, azonban az ennél halkabb zajforrásokra is érdemes ügyelni. A zavaró tényezők kiiktatása fontos a megfelelő a munkakörnyezet megteremtése során: a kollégák nyüzsgése, a telefonok csörgése, a nyomtató csörömpölése mind-mind olyan tényező, amely megzavarhatja, feltarthatja őket. 


Nem csak egy adott munkafolyamatból szakíthatjuk ki azonban a kollégákat néhány zavaró zajforrással, de akár súlyos dekoncentráltsághoz is vezethet, ha ez rendszeresen megtörténik. Éppen ezért irodai térelválasztó falaink esetében rendkívül fontosnak tartjuk kiemelni azok hangszigetelő képességeit, hiszen segítségükkel megteremthetjük a nyugodt munkakörnyezetet! 

 

Hogyan csökkentheted a zavaró zajokat az irodában? 

Ahogy a fentiekben is említettük: a megfelelő térelválasztó megoldásokkal sokat segíthetsz alkalmazottaid számára, hogy nyugodt környezetben dolgozhassanak. Üvegfalaink és mobilfalaink között magas hanggátló funkcióval rendelkező termékcsaládokat is találsz, amelyek segítségével az irodai térelválasztás a zajcsökkentést is segíti.


További zavaró tényező lehet a hangok reverberációja, azaz visszaverődése, amely hosszú távon zavaró lehet a kollégák számára. Az általunk forgalmazott feco phone akusztikus rendszerekkel ezeket is könnyedén kiiktathatjuk, míg a panelek esztétikusan simulnak majd a térbe! 
 

 

Milyen irodai zajokra érdemes még figyelni?

Természtesen a megfelelő falrendszer és az akusztikus panelek önmagukban csak a külső zajokat zárják ki, így egy helyiségen belül érdemes ügyelni a belső zajforrásokra is. 


A legtöbb esetben egy irodában az alábbiakra érdemes ügyelni:
-    a hangosan csörgő telefonokra
-    az elavult számítógépek zúgására
-    az elavult, régen tisztított légkondícionáló rendszerek morgására
-    régi, hangos nyomtatók zajára
-    nyikorgó székekre, asztalokra
-    csapódó ajtókra

 

Amennyiben van rá lehetőséged:
-    a hangos gépeket (pl.: kávéfőző, mikró, nyomtató) külön helyiségbe tedd, hogy ne zavarja meg a kollégákat működésük
-    az elavult berendezéseket (pl.: számítógépeket, légkondikat) cseréld újabbra, amely jóval kisebb zajszennyezéssel jár
-    a nyikorgó elemeket szükség esetén cseréld újra, vagy biztosíts olajozást számukra, hogy megszűnjenek a zavaró hanghatások az irodában 
 

Legfrissebb cikkeink

A térelválasztó falak, mobilfalak és üvegfalak specialistájától

SIMO Group

A térelválasztó falrendszerek specialistája. Üvegfalak, térelválasztó mobilfalak magyar és német gyártótól, prémium minőségben. 

Elérhetőségeink

Cím: 3800 Szikszó, Ipari Park
Tel: +36 46 / kattintson
E-mail: kattintson
Hétfő - Péntek: 09:00- 17:00