Budapest, Miskolc, Újsolt +36 46 / kattintson kattintson

VSG jelentése

SIMO

VSG

Lexikon

VSG


A VSG egy mozaikszó, amely a „Laminated Safety Glass” kifejezésből származik. Az építőiparban ez egy olyan típusú üveget jelent, amelyet két vagy több rétegből álló struktúra alkot.


A VSG üvegezés esetében a fent említett rétegeket speciális polivinil-butyral (PVB) fóliák összeillesztésével készítik, amely rendkívül erősséget és biztonságot biztosít az üvegfelületnek. A VSG üvegezés éppen ezért az építészetben és az építőiparban rendkívül fontos szerepet játszik elenállóképességének köszönhetően: amennyiben megsérül, törik vagy reped, az üvegfarabok nem hullanak szét, hiszen a PVB réteg egyben tartja azokat, csökkentve a sérülés kockázatát. 
Ezen tulajdonságának köszönhetően nem csupán az épületek üvegfalainak részeként használatos, de megtalálható például az autók szélvédőjében is.

 

A VSG üvegezés másik fontos előnye a biztonságon kívül az esztétikai megjelenésben mutatott rugalmassága. Az üvegezés során használt PVB fóliák akár színezésre is alkalmasak, így a VSG üvegek különböző stílusokhoz és tervezési koncepciókhoz is alkalmazkodnak, amely a tervezőknek nagyfokú kreatív szabadságot biztosít. 
Legfrissebb cikkeink

A térelválasztó falak, mobilfalak és üvegfalak specialistájától

SIMO Group

A térelválasztó falrendszerek specialistája. Üvegfalak, térelválasztó mobilfalak magyar és német gyártótól, prémium minőségben. 

Elérhetőségeink

Cím: 3521 Miskolc, Miskolci u.
Tel: +36 46 / kattintson
E-mail: kattintson
Hétfő - Péntek: 09:00- 17:00