3800 Szikszó, Ipari Park +36 46 / kattintson kattintson

Üvegfal tervezés: ezeket érdemes átgondolnod, ha üvegfal tervezésben vagy

SIMO

Üvegfal tervezés: lehetőségek üvegfallal, amit érdemes megfontolnod az iroda újratervezésekor

Üvegfal tervezés: lehetőségek üvegfallal, amit érdemes megfontolnod az iroda újratervezésekor

A modern technikák megjelenésével az irodai terek felosztására is számos új lehetőségünk született: az üvegfal rendszerek elterjedésének köszönhetően már számodra is elérhető egy világosabb, modernebb tér, amely rengeteg lehetőséget tartogat! Mutatjuk, mit érdemes átgondolnod az üvegfal tervezésekor, ha tökéletes végeredményt vársz! 

Üvegfal tervezés: lehetőségek üvegfallal, amit érdemes megfontolnod az iroda újratervezésekor

Az üvegfal tervezés első lépései: az elválasztandó terek felosztása és funkciója alapján

Ha már üvegfal tervezésre adtad a fejed, biztosan van egy elképzelésed arról, hogy milyen helyiségeket szeretnél kialakítani. Ez a tervezés első fázisa, amikor a célt tűzzük ki magunk elé: egy tárgyalót szeretnél leválasztani, vagy kisebb munkaállomásokat létrehozni? Netán az ebédlőt különítenéd el? 


A megálmodott terek funkciója szerint érdemes elgondolkodni azon is az üvegfal tervezés során, hogy milyen követelményeknek kell megfelelnie a készülő falrendszernek: szükséges-e a magas hanggátlás, vagy nem jellemzőek a zajos folyamatok nálatok? Amennyiben egy csendes, nyugodt munkakörnyezetet megteremtő tárgyalót, vagy egy zajosabb ebédlőt választanál le, mindenképpen többrétegű üvegfal rendszer ajánlunk hozzá – melynek kiváló hanggátló funkciói elősegítik majd, hogy a munkatársak ne zavarják egymást a feladatok ellátásában. 

 

A designelemek meghatározása az üvegfal tervezésekor

Ha az üvegfal tervezése során már pontos elképzelésed van arról, hogy pontosan milyen tereket és hogyan választasz le – akkor jöhetnek az esztétikai kérdések. Az üvegfalak alapvetően gyönyörű letisztult és világos tereket hoznak létre, azonban az összekép megálmodásához az alábbi kérdéseket is érdemes körül járni. 

 

Üvegfal tervezés keretes vagy keretmentes megoldással

A leggyakoribb kérdés az üvegfal tervezés során, hogy megrendelőnk keretes, vagy inkább keretmentes megoldásban gondolkodik-e. A népszerű keret nélküli üvegfalak a teljes átlátszóságot teremtik meg, míg a keretes megoldások designelemként is funkcionálhatnak egy hozzájuk illő térben. 

 

Üvegfal tervezés tömörfallal kombinálva

Nem csak az üvegfal keretével játszhatunk azonban a tervezés során. Az általunk fejlesztett és forgalmazott falrendszerek kompatibilitása lehetővé teszi, hogy akár kombináljuk is a készülő üvegfalat telifal megoldásokkal, így egy egészen más összképet kreálva. Kiváló megoldás, ha az üvegfal tervezés során nem célunk a tökéletes átláthatóság, azonban szeretnénk sok természetes fényt engedni a készülő helyiségekbe. 

 

Üvegfal tervezés további design elemekkel: színek és formák

Az üvegfal tervezése során további lehetőségek nyílnak, ami a design-t illeti: megrendelőink megválaszthatják az üvegfal színét, de akár az alumíniumkeret színét és felületét is módosíthatjuk!

 

Üvegfal tervezés extrákkal: milyen lehetőségeid vannak még?

Üvegfal tervezés okosfóliával

Rendkívül népszerű megoldás az üvegfal tervezés során az okosfólia, amely rugalmas megoldást kínál a belátásgátlásra megrendelőink számára. Az okosfólia az üvegfalra kasírozva biztosítja, hogy az üvegfelületet gombnyomásra tejüveg-szerű, átláthatatlan réteggel vonjuk be, amely kiváló választás tárgyalók és munkaállomások esetében is. 

 

Üvegfal tervezés mobil kivitelben

Amennyiben az üvegfal tervezés során a változatos teremelosztás is igényként merül fel, úgy lehetőségünk van akár mobilfal kivitelben is elkészíteni a rendszert. Ennek köszönhetően az üvegfal paneljei egy felső sínes megoldáson elcsúsztathatóak, és a falrendszer elhúzhatóvá válik, amellyel bármikor megváltoztatható a terem elosztása.

Legfrissebb cikkeink

A térelválasztó falak, mobilfalak és üvegfalak specialistájától

SIMO Group

A térelválasztó falrendszerek specialistája. Üvegfalak, térelválasztó mobilfalak magyar és német gyártótól, prémium minőségben. 

Elérhetőségeink

Cím: 3800 Szikszó, Ipari Park
Tel: +36 46 / kattintson
E-mail: kattintson
Hétfő - Péntek: 09:00- 17:00