Budapest, Miskolc, Újsolt +36 46 / kattintson kattintson

Üvegfal előnyök: ezeket az előnyöket élvezheted, ha üvegfal mellett döntesz az irodádba!

SIMO

Az üvegfal design előnyei az irodákban

Az üvegfal design előnyei az irodákban

Az üvegfal rendszerek nem csak praktikus, de esztétikus megoldást is nyújtanak, ha irodai térelválasztásra kerül a sor. Megannyi lehetőség, több száz szín, keretes és keretmentes megoldások állnak rendelkezésedre a SIMO üvegfalai és az általunk forgalmazott feco rendszerek termékcsoportjain belül is, így a készülő térelválasztó rendszer biztosan illeszkedni fog irodád enteriőrjébe. 

Az üvegfal design előnyei az irodákban

Az üvegfal designok alapját üvegfalak, vagy üvegből készült válaszfalak képezik, amelyek privát, kényelmes, és biztonságos körülményeket biztosítanak az irodai dolgozók számára, akár hangszigetelt megoldásokkal is. Az üvegfalak bármilyen teret képesek leválasztani, és kiváló megoldást nyújtanak a nyílt alaprajzú irodákba és egyéb terekbe is. Rugalmasságot biztosítanak az irodák számára, hiszen ahogy a cégek és épületek egyre bővülnek, az elrendezésüknek is igazodnia kell az új igényekhez.

 

Az üvegfal rendszerek előnyeit számos szempontból elemezhetjük, és ezeket már nemzetközi kutatások is alátámasztják. A világos, kényelmes, privát terek nem csak a koncentrációt képesek növelni, de ezzel egyetemben fokozott produktivitásra is számíthatsz, ha megfelelő körülményeket teremtesz kollégáid számára. 

 

Irodadesign: miért olyan fontos az iroda megjelenése?

Egy iroda megjelenése és állapota rengeteget elárulhat az adott cégről, és fontos részét képezi az ügyfelekre gyakorolt első benyomásnak is. Nem csak azért fontos azonban egy olyan irodadesign kialakítása amely prezentálja a céget, hogy a partnerekre és ügyfelekre jó benyomást keltsünk, de azért is, hogy a vállalat alkalmazottjai, a munkatársak is jól érezhessék magukat egy inspiráló környezetben.


Az iroda kialakítása ugyanis fontos hatással van az alkalmazottak hangulatára és produktivitására is. Nem mindegy, hogy egy iroda milyen érzéssel tölti el azokat, akik napi 8, vagy annál is több órát töltenek benne. A pozitív irodai élmények (amiknek a design is fontos része) nélkülözhetetlenek az alkalmazottak megtartásához, egy jól karbantartott, modern, és üvegfalakkal felszerelt (amelyek segítik a természetes fény terjedését) iroda tehát hatékonyabb, vidámabb körülményeket teremt.

 

Üvegfalak az irodában

A nyitott, világos üvegfal megoldások népszerűsége több pontban rejlik.  


Az üvegfalak számos előnyt nyújtanak az irodáknak – ilyen például a privát környezetek kialakítása, a produktivitás fellendítése, a fenntarthatóság, az alkalmazottak egészségének megőrzése, és az együttműködés és nyitottság elősegítése.


Az általunk forgalmazott SIMO és feco üvegfal rendszerek emellett óriási választékot kínálnak, gyakorlatilag bármilyen már kialakult irodai design-hoz képesek alkalmazkodni, azt még látványosabbá varázsolni. Sokoldalúságuknak köszönhetően több funkciót is ellátnak, hiszen nyitott irodaterek, vagy elkülönített, privát megbeszélő szobák is kialakíthatók velük.


Hogy segítsünk a választásban, az alábbiakban felsorolunk néhány üvegfalas design ötletet, amelyek szinte bármelyik irodában alkalmazhatók.

 

1. Nyitott, de mégis csendes

Egyre nagyobb népszerűségre tesznek szert a nyílt koncepciójú irodák, amelyek világos, kényelmes munkakörnyezetet képesek teremteni amellett, hogy a hangszigetelésről is gondoskodhatsz velük.
 
Az üvegből készült irodafalak és ajtók nyitott hangulatot teremtenek az épületben, ami manapság különösen fontos, ugyanis az elmúlt évtizedek során sokat csökkent az átlagos iroda mérete. Mivel az irodaházak egyre kisebb területekre épülnek, az irodai üvegfalak tágasabb érzetet nyújtanak. Az üvegfalaknak köszönhetően még a legkisebb irodák is nagyobbnak tűnnek.


Az irodai üvegfalak továbbá egyszerre teremtenek nyitott környezetet és kínálnak privát, elkülönített tereket a megbeszélésekhez. A megfelelően kezelt üvegfalak csökkentik a visszhangot, az átszűrődő zajokat is, így a személyes és telefonos beszélgetések sem zavarják majd a többi munkatársat.


Az irodai üvegfalak továbbá nem csupán akusztikai, hanem vizuális elkülönítést is nyújthatnak, hiszen különféle színekkel és mintákkal is bevonhatók, hogy ne feltétlenül látszódjon minden, ami az adott térben zajlik – ráadásul ügyfeleink akár tömörfalakkal kombinálva is megrendelhetik az irodai üvegfalat. 

 

2. Rugalmasság a növekedésben

Az üvegfal telepítésével olyan környezet alakítható ki az irodán belül, amely sokkal rugalmasabban igazodik a későbbiek során is egy folyamatosan bővülő cég igényeihez. Nem elég, hogy az üveges válaszfalakkal költséghatékonyabb új szobákat kialakítani, a nálunk elérhető moduláris szerkezetű üvegfalak a későbbiek során a legtöbb esetben sérülésmentesen és költséghatékonyan átszerelhetőek, így alkalmazkodva a változó igényekre. 


Ha ez nem lenne elég, a szintén általunk forgalmazott KOMANDOR Walls termékcsaládjával akár mobilfalak is telepíthetőek az irodába, amely akár egy gombnyomásra, vagy manuálisan elhúzva is lehetővé teszi egy-egy tér azonnali átalakítását. Ez a fajta rugalmasság megkönnyíti az iroda átrendezését a változó igényekhez igazodóan. Új irodájában alkalmazottjainak többféle munkatáérhez lesz hozzáférése, tehát maga az iroda is képes lesz alkalmazkodni az aktuális igényekhez.

 

3. Privát, mégis nyitott terek

A nyitott irodák elterjedésével a modern munkahelyeken egyre inkább fontossá vált, hogy a nyitottság mellett megteremtsék a munkatársak számára azt a privát szférát is, amelyre a hatékony munkavégzéshez van szükség. Mivel a mai irodákban fontos a csapatmunka és az együttműködés, az üvegelemek teremtette nyitottságérzet elősegíti a munkatársak közötti szemtől szembeni interakciókat. Ez a nyitott, üveges design egy olyan környezetet biztosít, amit a régi, dobozokba zárt munkaterek, vagy a külön lefalazott kis, szűkebb irodák képtelenek voltak.


Amikor a munkatársak jól kijönnek egymással, jobban érzik magukat munkahelyükön, és produktívabbak is. Az irodai üvegfalak azt az érzést keltik, hogy mindenki egy térben foglal helyet, és ilyenkor a csapatszellem is szabadabban terjed. Na persze, az üvegfalak hangszigetelő tulajdonságainak köszönhetően szó sincs hangzavarról – sőt, a feco akusztikus rendszereivel akár a hang terjedését is optimalizálhatjuk.

 


4. Világos, egészséges munkatér az üvegfalak jóvoltából

Az üvegfalak bármilyen belső térbe beépíthetők, vagy új, tetszőleges terek is könnyedén kialakíthatók velük, amely sokoldalúságot egyre több modern iroda fedezi fel magának hazánkban is. Azonban egyik legnagyobb előnyük mégis az, hogy sokkal világosabbá és modernebbé teszik az irodát.


A mellett, hogy a letisztult, modern megjelenés javítja az alkalmazottak munkaszellemét, a szabadabban terjedő fény jobb hangulatot teremt az irodában, ráadásul a természetes fénynek bizonyítottan pozitív hatása van az alkalmazottak közérzetére és egészségére is, ami pedig a munkájukban is megmutatkozik.

 

5. Többféle funkció támogatása

Mivel az üvegfalak tartósak és szinte bármilyen meglévő designt képesek kiegészíteni, ezek az elemek sokkal tovább tűnnek majd „újnak”, mint a hagyományos falakhoz használt anyagok. A feco prémium német gyártó termékei között ráadásul olyan funkcionális kiegészítőket is találsz, amely segíti a terem akusztikáját, szellőzését, de akár az irodai rendszerezést is!

 


 

Legfrissebb cikkeink

A térelválasztó falak, mobilfalak és üvegfalak specialistájától

SIMO Group

A térelválasztó falrendszerek specialistája. Üvegfalak, térelválasztó mobilfalak magyar és német gyártótól, prémium minőségben. 

Elérhetőségeink

Cím: 3521 Miskolc, Miskolci u.
Tel: +36 46 / kattintson
E-mail: kattintson
Hétfő - Péntek: 09:00- 17:00