3800 Szikszó, Ipari Park +36 46 / kattintson kattintson

Mit jelent a tolóajtó kifejezés, és milyen előnyeit ismerjük a tolóajtóknak?

SIMO

Tolóajtó

Lexikon

Tolóajtó


Az építészet és a belső tértervezés terén folyamatosan fejlődő és változó trendek határozzák meg a modern épületek és terek kinézetét és funkcionalitását. Az egyik ilyen funkcionális és esztétikai megoldás, amely egyre nagyobb népszerűségnek örvend, a tolóajtó. 

 

Mi az a tolóajtó?

A tolóajtó egy olyan ajtótípus, amely a nyitás és zárás során oldalra tolódik – szemben a felnyíló ajtóval, amely a térbe kifordulva nyílik. Ennek legfőbb előnye a helytakarékosság, hiszen az előtte vagy mögötte lévő terület kihasználható marad, az ajtó nyitásához nincs szükség plusz térre. 
A tolóajtók lehetnek egyszeresek vagy kétszeresek, és lehetnek üvegezettek vagy készülhetnek fából, egyéb anyagból egyaránt. 
Ezek a modern ajtók kényelmes és helytakarékos megoldást kínálnak, és különféle épülettípusokban és terekben használhatók, például lakóházakban, irodákban, bevásárlóközpontokban és éttermekben.
 

 

A tolóajtók előnyei

A tolóajtókat első sorban, a fentiekben leírtaknak megfelelően helytakarékos megoldásuk miatt szeretjük, előnyei azonban ezen is túlmutatnak. Funkcionalitásuk, kényelmes használatuk rendkívül népszerű, hiszen ezek az ajtómegoldások könnyen kezelhetőek – így főként forgalmas helyeken alkalmazzuk. 


Esztétikai megjelenésükben modernitást kölcsönöznek a helyiségnek, az általunk kínált üveg tolóajtók pedig a fény természetes áramlását is elősegítik. 


További előnyként tartjuk számon az akadálymentességet is olyan helyiségekben, ahol erre szükség van.

 

A tolóajtók tehát rendkívül sokoldalú és modern építészeti megoldásnak számítanak, amelyek a funkcionalitást és az esztétikai megjelenést ötvözik:  az építészek és tervezők számára a tolóajtók lehetőséget teremtenek arra, hogy kreatívan kihasználják a rendelkezésre álló teret, és az épületek vagy terek funkcionalitását és vonzerejét egyaránt növeljék.
Legfrissebb cikkeink

A térelválasztó falak, mobilfalak és üvegfalak specialistájától

SIMO Group

A térelválasztó falrendszerek specialistája. Üvegfalak, térelválasztó mobilfalak magyar és német gyártótól, prémium minőségben. 

Elérhetőségeink

Cím: 3800 Szikszó, Ipari Park
Tel: +36 46 / kattintson
E-mail: kattintson
Hétfő - Péntek: 09:00- 17:00