3800 Szikszó, Ipari Park +36 46 / kattintson kattintson

Térelválasztó falrendszerek: így válaszd ki a számodra megfelelő térelválasztó megoldást!

SIMO

Térelválasztó falrendszerek: a legfontosabb szempontok, amiket érdemes mérlegelni

Térelválasztó falrendszerek: a legfontosabb szempontok, amiket érdemes mérlegelni

Térelválasztó falrendszereink fejlesztésekor és szerződött partnereink kiválasztásakor egy cél lebeg a szemünk előtt: hogy minden igényt kielégítő kínálatot nyújtsunk ügyfeleink számára. 

Térelválasztó falrendszerek: a legfontosabb szempontok, amiket érdemes mérlegelni

Ahány épület, ahány ügyfél – annyi igény merülhet fel egy térelválasztó falrendszer kiválasztása során is. Fontos, hogy az elkészülő fal mind esztétikailag, mind funkcionalitásában kiválóan illeszkedjen a belső térhez és az elvárásokhoz. Ezeket az igényeket üvegfalainkkal, tömör (teli)falainkkal és mobilfalainkkal a lehető megmagasabb minőségben kell kielégítenünk. De mik azok a főbb szempontok, amelyeket a térelválasztó falrendszerek tervezésekor figyelembe kell vennünk? 


Az alábbiakban összegyűjtöttük ezeket, ha informálódni szeretnél, de kollégáink készséggel állnak rendelkezésedre a tervezés legelső pillanatától kezdve, ha térelválasztási megoldást keresel. 

 

Térelválasztó falrendszer változatos teremelosztáshoz, vagy fix falként?

A legtöbb esetben a térelválasztó falrendszer megrendelésekor ügyfeleink egy (vagy több) helyiséget szeretnének lekeríteni egy esztétikus megoldást alkalmazva – azonban olyan is előfordul, hogy a helyiségben a változatos teremelosztás igénye is megjelenik, azaz a térelválasztó falrendszernek mozgathatónak, eltolhatónak kell lennie. 


Az előbbi esetben a SIMO saját fejlesztésű és gyártású üvegfalai jelentenek kézenfekvő megoldást, amellyel esztétikus és praktikus módon, kifogástalan minőségben választhatunk le helyiségeket. Ugyanakkor kínálatunkban elérhetőek a FECO német prémium térelválasztó megoldásai is, amelyek a legfelső kategóriát képviselik a piacon, és amelyeket akár tömörfalakkal is kombinálhatunk.


Amennyiben fontos, hogy a készülő térelválasztó falrendszer mobilfalként, elhúzható falként is üzemeljen, úgy a KOMANDOR Walls termékeit javasoljuk megrendelőink számára. Ezen gyártó kínálatában tömörfalak (telifalak) és üvegfalak, valamint üvegezett tömörfalak is elérhetőek mobil kivitelben, kérésre akár félautomata rendszerrel tervezve a nagyobb kényelem érdekében. 

 

Térelválasztó falrendszer üvegfallal, tömörfallal, vagy ezek hibridjével?

A SIMO üvegfalak eleganciája, letisztult stílusa és világos megjelenése nagyszerű látványt nyújt, azonban vannak olyan esetek amikor térelválasztó falrendszerként sokkal inkább egy tömörfalra, azaz telifalra van szüksége megrendelőinknek. Azokban az esetekben, mikor a leválasztott térbe nem szeretnénk belátást engedni, a KOMANDOR Walls és a FECO egyes termékei nyújtanak megoldást, amelyek között fellelhetőek az ilyen típusú tömörfalak. 


Mindkét gyártóra igaz, hogy a tömörfal (telifal) akár több száz színben és stílusban is elérhető, így minden enteriőrbe illeszkednek a vevői igények alapján – a moderntől a klasszikusig.

 

A térelválasztó falrendszerek és a hanggátlás

Gyakran merül fel igényként megrendelőink körében, hogy a készülő térelválasztó falrendszer megfelelő hanggátlással rendelkezzen. Akár egy külön iroda kialakításakor, akár egy tárgyaló leválasztásakor fontos szempont, hogy a bent dolgozók minden esetben komfortosan, külső zavaró tényezők nélkül végezhessék a munkájukat – ehhez pedig elengedhetetlen, hogy a térelválasztó falrendszer megfelelő hanggátlással rendelkezzen.


Termékeink között számos, kiváló hanggátlási értékkel (Rw= 41- 52 dB) bíró térelválasztó falrendszer is található. Alapvetően jellemző, hogy a tömörfalak, és a kétrétegű üvegfalak jobban teljesítenek a hanggátlás terén, így ennek igénye esetén a SIMO Blade, SIMO Economic, KOMANDOR Walls MAW110 és a FECOwand, FECOstruct és FECOfix falakat ajánljuk megbízóink számára a további felmerülő kérések függvényében. 

 

Térelválasztó falrendszerek funkcionális kiegészítőkkel

Nagyobb irodákban, irodaházakban fordul elő leggyakrabban, hogy a térelválasztó falrendszerek igénye mellett felmerül néhány funkcionális követelmény. A FECO prémium német gyártó WAND termékcsoportján belül akár beépített szellőzőrendszer, akár irodai tárolásra alkalmas funkcionális kiegészítők is fellelhetőek, amelyek rendkívül népszerűek a prémium kategóriában. Ugyan ezen gyártó termékcsoportjait ajánljuk, ha az épülő fal tűzgátló funkciója is követelmény, illetve a FECO partnereként akusztikai panelekkel, hangelnyelő panelekkel is kiegészítjük térelválasztó falrendszered, amennyiben erre szükség van a nyugodt munkaállomások megteremtéséhez. 

Legfrissebb cikkeink

A térelválasztó falak, mobilfalak és üvegfalak specialistájától

SIMO Group

A térelválasztó falrendszerek specialistája. Üvegfalak, térelválasztó mobilfalak magyar és német gyártótól, prémium minőségben. 

Elérhetőségeink

Cím: 3800 Szikszó, Ipari Park
Tel: +36 46 / kattintson
E-mail: kattintson
Hétfő - Péntek: 09:00- 17:00