Budapest, Miskolc, Újsolt +36 46 / kattintson kattintson

Térelválasztó faltípusok: üvegfalak, tömörfalak és mobilfalak igény szerint

SIMO

Térelválasztó típusok irodákba: melyiket érdemes választani és miért?

Térelválasztó típusok irodákba: melyiket érdemes választani és miért?

A legtöbb cég egyre nagyobb figyelmet fordít az irodai helyiségek kialakítására – mind esztétikailag, mind a praktikumot tekintve. Nem is csoda: hiszen a legtöbben életünk egy igen jelentős részét ezekben az épületekben töltjük, így az előnyös design, a megfelelő kialakítás kihatással van mindennapjainkra is. 

Térelválasztó típusok irodákba: melyiket érdemes választani és miért?

Nem csak a kollégák számára fontos azonban, hogy milyen az iroda megjelenése – de a cég megítélése is nagyban függ ettől! Alig néhány másodperced van arra, hogy új partneredre jó benyomást tégy – és lássuk be, ennek sok esetben az irodád megjelenése adja alapját. 


Az irodatervezés világa pedig éppen attól olyan izgalmas, hogy nincs két egyforma cég, nincs két egyforma elvárás, ahogy két egyforma design se nagyon jöhet létre. Persze a design csak egy dolog, hiszen az irodában éppen olyan praktikusnak is kell lennie, amilyen szép – hiszen a kollégák teljesítményét is nagyban befolyásolja. Nem csak a privát szférát nyújtó személyes munkaállomásokat, de a közös tereket, konferenciatermeket is úgy kell kialakítanod, hogy az a lehető legjobban támogassa a kreatív munkát és a produktivitást! 


Az irodai térelválasztó rendszerek abban az esetben jelentenek nagyszerű megoldást, ha nyitott alaprajzú irodátokat szeretnétek átalakítani a fenti kritériumoknak megfelelően, esztétikusan és praktikusan. És hogy melyek a leggyakrabban használt térelválasztó rendszerek, mit tudnak, és mi alapján érdemes választanod köztük? Az alábbiakban ezeket mutatjuk be! 

 

Mik azok az irodai elválasztók?

Az irodai elválasztók a leggyorsabban és legegyszerűbben alkalmazható eszközök egy hatékonyabb munkaterület kialakítására. Az irodai elválasztók lehetnek átmeneti, vagy akár végleges megoldások is, és szinte bármilyen méretű szobában alkalmazhatók. 


Az irodai térelválasztó rendszerek többféle anyagból is készülhetnek, többféle funkcióval vértezhetjük fel őket attól függően, hogy milyen elvárások fogalmazódnak meg bennetek! 

 

Az irodai elválasztók típusai

Irodai tömörfalak, telifalak – a privát szféra megteremtéséért

Foto: fecowand tömör térelválasztó falrendszer

 

 

Ha az irodai környezetben az alapvető célod a kollégák privát szférájának megteremtése, a teljesen elszigetelt, nyugodt környezet létrehozása, a tömörfalak jelentik a tökéletes megoldást. Ezek a tömör anyagból, például fából vagy alumíniumból készült irodai elválasztók bármilyen munkakörnyezethez passzolnak, és teljesen zárt – végleges falakhoz hasonló – végeredmény érhető el velük. 


Cégünknél a feco prémium minőségű tömörfalai, és a KOMANDOR Walls tömör mobilfalai nyújtanak erre megoldást, az elérhető szín- és anyagválasztéknak köszönhetően pedig bármilyen enteriőrhöz megfelelő design-nal ruházhatjuk fel őket: a hagyományos meleg, elegáns hangulattól a letisztult és modern stílusig. 


Az irodatervezők köreiben az utóbbi időben újra népszerűvé váltak a fa hatású anyagok, hiszen az ezekből készült válaszfalak bármilyen irodai designba beilleszthetők miközben természetes hatást is keltenek, bárhol otthonos hangulatot nyújtanak, legyen szó a recepcióról, a tárgyalókról, a konferenciatermekről, és így tovább.


De ugyanígy elterjedtek a különböző színesebb megoldások is, amellyel vidámabb, modernebb megjelenés érhető el, sőt, a tömörfal elemeket akár üvegezett részekkel is kombinálhatjuk. 

 

Irodai üvegfalak – a világos, kreatív munkakörnyezet megteremtéséért

Foto: SIMO Economic üvegfal rendszer

 

 

A modern irodák számára egyértelműen az üvegből készült válaszfalak biztosítják a legjobb megoldást.


Az utóbbi években ennek megfelelően egyre több irodában és vállalati épületben telepítenek üveges elválasztókat, mi több, az üvegfalú irodaházak szintén nagyon keresettek a cégek köreiben, méghozzá nem véletlenül.


A térelválasztóként használt üvegfalak nem csak rendkívül esztétikusak és stílusosak, de sok szempontból nagyon praktikusak is. A rengeteg természetes fény átengedésével egy üvegfalakkal szerelt iroda sokkal kellemesebb munkakörnyezetet biztosít, amely végső soron a kollégák egészségére és produktivitására is jótékony hatással lesz amellett, hogy a partnerekre gyakorolt pozitív benyomásban is segítségedre lesz.


Természetesen a design-ról sem kell lemondanod, ha üvegfalat választasz irodádba: az átlátszó, letisztult falrendszerek önmagukban is jól mutatnak, de számos módon testre is szabhatjuk őket: a válaszfalak telepíthetőek keret nélkül, vagy akár a RAL színekben elérhető kerettel is, dekorálhatóak okosfóliával, de akár a cég logo-ját is megjeleníthetjük rajtuk. 

 


Elhúzható mobilfalak, mozgatható falrendszerek a változatos teremelosztásért

Foto: KOMANDOR Walls MAW110 tömör mobilfal

 

 

Speciális eset, amikor az irodai térelválasztás során nem csak egy új fal beépítésére merül fel igény, hanem arra is, hogy az a fal mozgatható, elhúzható legyen. 


Akár egy nagyobb tárgyalót is fenntarthatunk ezzel olyan módon, hogy a hétköznapokban sok kisebb egységre tagolva hasznosítjuk, de több irodát is leválaszthatunk, majd igény szerint egybenyithatjuk őket a térelválasztó mobilfalak segítségével.


Cégünk a KOMANDOR Walls kiváló minőségű mobilfalait értékesíti vevőink elégedettségre, amellyel a mobilfalak akár tömör, akár üveg kivitelben is elérhetőek, sőt, akár ezek kombinálásával is megálmodhatjuk közösen új térelválasztó falrendszered! 
 

Legfrissebb cikkeink

A térelválasztó falak, mobilfalak és üvegfalak specialistájától

SIMO Group

A térelválasztó falrendszerek specialistája. Üvegfalak, térelválasztó mobilfalak magyar és német gyártótól, prémium minőségben. 

Elérhetőségeink

Cím: 3521 Miskolc, Miskolci u.
Tel: +36 46 / kattintson
E-mail: kattintson
Hétfő - Péntek: 09:00- 17:00