Budapest, Miskolc, Újsolt +36 46 / kattintson kattintson

Okosfólia: intelligens fóliával ellátott üvegfal rendszerek a SIMO Group Kft-től

Termék

Okosfólia, intelligens fólia

Ajánlatkérés

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kollégáink hamarosan felkeresnek megadott elérhetőségeden!

Okosfólia, intelligens fólia

Kategória
AJÁNLATKÉRÉS

További információk

Okosfóliával ellátott üvegfalak

Az üvegfal térelválasztó rendszerek egyik nagy előnye átlátszóságukban rejlik: az üvegfalak megjelenése, az általunk beengedett rengeteg természetes fény exkluzív megjelenést és komfortos munkahelyi környezetet teremtenek, amely hozzájárul a produktív munkavégzéshez és a partnerekre tett jó benyomáshoz egyaránt. 

 

Előfordul azonban, hogy a kialakított helyiség, iroda vagy tárgyaló az üvegfal nyújtotta megoldásnál nagyobb diszkréciót kíván, és szükség van zárt, kevésbé átlátszó terek létrehozására is. Nem kell azonban a fenti előnyökről sem lemondani, hiszen az okosfólia használatával a kettő párhuzamosan is működik! 

 

Mi az az okosfólia, és hogyan működik?

Az általunk használt okosfólia (intelligens fólia vagy digitális árnyékoló) egy olyan kasírozható fóliát takar, amely speciális kristályszerkezetének köszönhetően elektromos árammal működtetve matt felületet képez az üvegfalon. Az okosfólia rendezetlen részecskéi, amelyek a matt hatást biztosítják. Feszültség hatására rendeződnek ezen részecskék, melynek következtében a felület átlátszóvá válik.

 

A 7 rétegből álló speciális okosfólia alapvetően tehát láthatatlanul simul bele az üvegfal szerkezetébe, és gyakorlatilag gombnyomásra válik mattá, ezzel megteremtve a kívánt privát szférát az irodában.

 

 

 

Milyen felületeken használható az okosfólia?

Az okosfólia gyakorlatilag bármilyen üvegfelületen használható, így az általunk forgalmazott és gyártott üvegfal rendszerekkel is kompatibilis. A tervezés során a megbízóval közösen döntjük el, hogy van-e szükség okosfólia használatára – és ha igen, pontosan hol – majd a gyártás során az okosfóliát gyárunkban kasírozzuk a felületre, így a helyszínre már az előkészített, fóliával ellátott üvegfal panelek érkeznek meg. 

 

Az okosfólia nem csupán a belátásvédelemben lehet nagy segítségünkre, de vetítőfelületnek is kiváló, így az irodák belső terének kedvelt kiegészítője. 

 

Az okosfóliák tulajdonságai, jellemzői

Az okosfólia, ahogy a fentiekben már említettük, feszültségmentes állapotában átláthatatlan, matt üveg vagy tejüveg hatását kelti, míg feszültség alatt átlátszóvá válik. Nem csak esztétikai funkcióval bír azonban, hiszen az UV sugarak 99%-át is megszűri, valamint az infra sugárzás 90%-át is elnyeli. 


Az okosfólia praktikus jellemzője, hogy a reakcióideje kevesebb, mint 10 ms, így gyakorlatilag azonnali hatást érhetünk el működtetése közben. 

 

További felmerülő kérdés lehet, hogy mekkora élettartammal bír egy ilyen okosfólia. Mivel üvegfalat nem rövid távra tervezünk, ezért fontos szempont a rákasírozott okosfólia élettartama is, amely 50.000.000 ki-bekapcsolásra lett tervezve, így akár hosszú éveken keresztül kiszolgálja majd új tulajdonosát. 
 

Az általunk használt okosfólia (intelligens fólia vagy digitális árnyékoló) egy olyan kasírozható fóliát takar, amely speciális kristályszerkezetének köszönhetően elektromos árammal működtetve matt felületet képez az üvegfalon.

Legfrissebb cikkeink

A térelválasztó falak, mobilfalak és üvegfalak specialistájától

SIMO Group

A térelválasztó falrendszerek specialistája. Üvegfalak, térelválasztó mobilfalak magyar és német gyártótól, prémium minőségben. 

Elérhetőségeink

Cím: 3521 Miskolc, Miskolci u.
Tel: +36 46 / kattintson
E-mail: kattintson
Hétfő - Péntek: 09:00- 17:00