Budapest, Miskolc, Újsolt +36 46 / kattintson kattintson

Modern munkahely: megoldások és feladatok, ha támogató munkakörnyezetet teremtenél kollégáidnak

SIMO

Funkcionális és kényelmes: így teremts modern munkahelyet kollégáidnak!

Funkcionális és kényelmes: így teremts modern munkahelyet kollégáidnak!

Kollégáid kényelme nem csak nekik fontos. Egy jól felszerelt, praktikus és kényelmes irodában teljesítményük is javulni fog, amely a  bevételeden is meglátszik majd! De mit tehetsz azért, hogy irodád támogassa a termelékenységet? Mutatjuk a legfontosabb lépéseket.

Funkcionális és kényelmes: így teremts modern munkahelyet kollégáidnak!

A legtöbb munkatársad napi akár több, mint 8 órát is eltölt az irodában. Ez napjuk akár 1/3-át is kiteszi, így bátran mondhatjuk, hogy életükben otthonuk után ezen a helyen vannak a legtöbbet. Az irodád elrendezése, hangulata és praktikussága nem csupán azt határozza meg, hogy mennyire szívesen jönnek be kollégáid dolgozni – bár ez sem elhanyagolható – de sok esetben a termelékenységet, sőt, akár a munkatársak egészségügyi állapotát is befolyásolhatja amellett, hogy partnereidben keltett első benyomásban is fontos szerepet játszik. Mire kell tehát figyelned, ha praktikus, kényelmes irodai környezetet szeretnél teremteni? 

 

Rend a lelke mindennek! 

Senki nem szeret káoszban dolgozni, ráadásul drága és értékes munkaórák veszhetnek el akár naponta, ha kupleráj van az irodában. Bár a legtöbb vállalat ma már digitalizált formában dolgozik, azért minden irodában előfordulnak papírok, különböző munkaeszközök, amelyeket hatékonyan kell tudni tárolni. 


A feco funkcionális térelválasztó megoldásaival akár a térelválasztó falba épített polcokra, szekrényekre is kalkulálhattok! Ezzel nem csak helyet szabadítotok fel, de egy esztétikus és könnyű megoldást nyertek a raktározásra is. 

 


Funkcionális terek, minden munkafolyamatra

Nagyon fontos szempont egy produktív munkavégzést támogató irodai elrendezésnél ügyelni rá, hogy minden nagyobb feladatcsoportnak legyen helye. Csoportmunkának konferenciaterem, kreatív munkának színes, agyserkentő helyiség, nagy koncentrációt igénylő munkának pedig egy kellemes kuckó, ahol csend és béke honol. 


A nyílt irodai elrendezés manapság rendkívül népszerű, azonban a legjobb, ha ezeket a tereket válaszfalak, akár mobilfalak segítségével valamelyest elszeparálod, hiszen a hangzavar és a mozgolódás megakaszthatja a gondolatmenetet, gátolhatja a produktív munkavégzést. Ehhez használhatsz akár mobilfalakat is, amelyek a változatos teremelosztás igényére is megoldást nyújtanak. 

 

A kényelmes irodai bútoron ne spórolj

Nem csak az iroda egésze, összképe fontos szempont egy modern iroda kialakítása során, de a kényelem, az egyes munkaállomások mikrokörnyezete is kulcsfontosságú. 


Egy irodista a napi 8 órából körülbelül 7-et a székben ülve, a  gép előtt tölt, ami hosszú távon akár egészségügyi kockázattal is járhat – főleg, ha nem megfelelő ez az ülőalkalmatosság. 


Törekedj rá, hogy a székek, a monitorok megfelelő magasságúak legyenek (vagy állíthatóak) és kiváló alátámasztást nyújtsanak. Kényelemben sokkal hatékonyabban folyik a munka is, valamint a betegszabadságok számát is csökkentheted, ha nem fáj minden kollégád háta! 

 

Színes és ötletes, fényes és tágas

Végül ejtsünk néhány szót az esztétikáról is… Az iroda nem csupán gépekből, íróasztalokból és forgószékekből áll – legalábbis jó esetben. Az hogy egy támogató, kellemes munkakörnyezet várja a kollégákat minden nap, nagyban múlik a dekoráción, elrendezésen is. 


A kényelmes, otthonos és puha anyagok, a jó illat, a megfelelő szellőzés, a jó fényviszonyok és egy minimális dekoráció feltétlen fontos ehhez! Ha az irodahelyiség sötét, tömörfalak helyett használhatsz üvegfalakat is, amelyeket akár színes üvegből, vagy mintásan is kérhetsz amellett, hogy az otthonokra jellemző dekorációs elemekkel is érdemes játszani egy kicsit. 
 

Legfrissebb cikkeink

A térelválasztó falak, mobilfalak és üvegfalak specialistájától

SIMO Group

A térelválasztó falrendszerek specialistája. Üvegfalak, térelválasztó mobilfalak magyar és német gyártótól, prémium minőségben. 

Elérhetőségeink

Cím: 3521 Miskolc, Miskolci u.
Tel: +36 46 / kattintson
E-mail: kattintson
Hétfő - Péntek: 09:00- 17:00