3800 Szikszó, Ipari Park +36 46 / kattintson kattintson

Modern irodai környezet: ezekre ügyelj, ha modern környezetet teremtenél kollégáid számára

SIMO

Modern irodai környezet 2022-ben: minden, amire szükséged van hozzá!

Modern irodai környezet 2022-ben: minden, amire szükséged van hozzá!

A modern irodai környezet megteremtése nem csupán esztétikai kérdés, de végső soron a kollégák hatékonyságára is kihatással lehet. Mutatjuk, mit érdemes tudnod a legfontosabb modern megoldásokról 2022-ben! 

Modern irodai környezet 2022-ben: minden, amire szükséged van hozzá!

Gondoltad volna, hogy egy modern, minden igényt kielégítő iroda akár valóban gyönyörű is lehet? Az ilyen elvek alapján kialakított irodákban már eltűntek a zárt, kis területű fülkék, amelyben a dolgozók ketrecbe zárva érezték magukat… Ehelyett a nyitott, tágas terek, az élénk színek és a természetes világítás került előtérbe, amely nem csak szebbé, de kényelmesebbé is teheti irodád! 

 

Mutatjuk, miben különbözik egy modern, jól felszerelt iroda egy elavult rendszerrel szemben.
 

A modern iroda serkenti a kreativitást, a kommunikációt és a csapatmunkát

Ez a három alappillér az, amelyet minden managernek meg kéne teremteni a csapata számára – hiszen a minőségi munka alapjának is tekinthetjük. 


Ha Te is erre törekszel, érdemes ügyelni rá hogy a szürke, egyszínű irodahelyiség helyett élénk színekkel, színfoltokkal dolgozz: ezek a tónusok serkentik a kreativitást, az éberséget, ezzel segítve a kollégákat a munkavégzésben. 


Hasonlóan hatékony hatást érhetsz el az irodai bútorok, főként az asztalok és a székek elrendezésével. A zárt fülkék és kis irodahelyiségek nem alkalmasak arra, hogy serkentsék a kommunikációt és az együttműködést – ugyanakkor a túlzottan nyitott tereket sem javasoljuk, hiszen ezek a koncentrációra lehetnek rossz hatással. 


Nagyszerű megoldás, és a modern irodai környezetben gyakran alkalmazott, ha a tereket üvegfalakkal választjuk el egymástól. Üvegfal specialistaként számos ilyen iroda tervezésében és átalakításában vettünk már részt, ha úgy gondolod, Neked is szívesen segítünk! Nincs más dolgod, mint IDE kattintva ajánlatunkat kérni, és elkezdeni a tervezést. 

 

A modern iroda megteremti a nyugodt környezetet, és csökkenti a stresszt

Egy időben hatalmas divat volt az ipari részletek beépítése az irodatervezésekor is. Ezeket teljes egészében nem kell elfelejteni, hiszen valóban menő designelemnek számítanak, azonban mindenképp érdemes kiegyensúlyozni valami otthonossal, valami meleggel.


Használj puha kanapékat, lakástextíliát az iroda berendezésében, és alkalmazd bátran a természetes színeket, használj élő növényeket a dekoráció során! Ezek segítenek, hogy a kollégák otthon érezhessék magukat, és csökkenjen a sressz-szintjük. 

 

Teremtsd meg a lehetőséget az elmélyült munkára is! 

Bár a fentiekben kiemeltük, hogy mennyire fontos, hogy a kollégák egy csapatként, egymással kommunikálva dolgozhassanak, azért ezt érdemes árnyalni egy kicsit. Minden irodában meg kell tudni teremteni a teljes elvonulást is arra az esetre, ha nagy koncentrációt igénylő feladatokat végezne az adott kolléga, vagy éppen egy csapat. 


Amennyiben van rá lehetőséged, a fentiekben már említett üvegfal rendszerekkel egy teljes irodát, tárgyalóhelyiséget is elkülöníthetsz erre, de ha a helyiség mérete korlátoz, akár az általunk is forgalmazott mobilfal rendszerekben is gondolkodhatsz! 


Ezek segítségével akár néhány mozdulattal választhatod majd le bármikor a nap során kis tárgyalódat, ahol tökéletes csend és nyugalom uralkodik majd. 
 

 

Építs be természetes elemeket az irodába! 

A fentiekben már céloztunk a természetes színek és az élő növények fontosságára, azonban ezt a részt érdemesnek találtuk egy kicsit jobban kiemelni. Ahhoz, hogy a munkatársak tényleg jól érezzék magukat, és az irodai környezet ne csak inspiráló de egészséges is legyen, érdemes minél több természetes elemmel dolgozni.


A növények és természetes anyagok használata mellett ügyelj arra, hogy minél több természetes fényforrás legyen az irodában! Ezt segítik a belső üvegfal rendszerek is – hiszen átengedik beérkező természetes fényt – azonban csak akkor, ha az ablakok ennek megfelelnek. Amennyiben nincs lehetőséged nagy ablakokat használni, kiváló modern megoldás lehet egy – vagy több – fénycsatorna beépítése az épületbe! 

 

Ne spórolj a modern megoldásokon! 

Egy iroda megtervezésekor nagyon sokmindennel takaríthatsz meg pénzt, azonban a modern technológiai vívmányokat nem érdemes lespórolni. A kábel nélküli megoldások, a gyors internet, a még gyorsabb számítógépek nem csak a kollégák napját könnyítik meg, de hidd el, munkavégzésüket is gyorsabbá teszik! 

Legfrissebb cikkeink

A térelválasztó falak, mobilfalak és üvegfalak specialistájától

SIMO Group

A térelválasztó falrendszerek specialistája. Üvegfalak, térelválasztó mobilfalak magyar és német gyártótól, prémium minőségben. 

Elérhetőségeink

Cím: 3800 Szikszó, Ipari Park
Tel: +36 46 / kattintson
E-mail: kattintson
Hétfő - Péntek: 09:00- 17:00