Budapest, Miskolc, Újsolt +36 46 / kattintson kattintson

Miért olyan nagyszerűek az árnyékfugás üvegfal-rendszerek?

SIMO

Miért olyan nagyszerűek az árnyékfugás üvegfal-rendszerek?

Miért olyan nagyszerűek az árnyékfugás üvegfal-rendszerek?

Az üvegfalakkal történő térelválasztás egyre nagyobb népszerűségnek örvend a belsőépítészetben. Az újonnan épülő irodaházakban már egyre növekvő arányban használják ezeket a rendszereket a belső irodai terek rugalmas tagolására.

Miért olyan nagyszerűek az árnyékfugás üvegfal-rendszerek?

Könnyen átszerelhető térelválasztó rendszerek

Hazánkkal ellentétben Nyugat-Európában leginkább az árnyékfugás üvegfal-rendszerek a népszerűek. Ennek oka abban rejlik, hogy egyrészt a térelválasztó rendszerek az elmúlt évtizedekben másképp fejlődtek, mint Magyarországon, másrészt pedig más gondolkodásmód és más elvárások alapján terveznek belső tereket.


A felhasznált térelválasztó falrendszerek kiválasztásánál fontos szempont, hogy minimális idő alatt, járulékos veszteség, sérülés nélkül átszerelhetők, bármikor változtathatók, mobilisak legyenek.

 

Erre egy nagyon emblematikus példa a Siemens erlangeni központja Németországban. 2020. januárjában fejeztük be 8 darab négyemeletes irodaház belső tereinek felosztását térelválasztó falrendszerek telepítésével. Majd 2020 májusában, a projekt átadása után 4 hónappal az időközben megváltozott igények illetve az átszervezések miatt máris elkezdődtek az átalakítások.


Az árnyékfugás térelválasztó rendszerek lehetővé teszik egy ilyen átalakítás lebonyolítását akár néhány nap alatt.

 

 

Térelválasztó rendszerek Magyarországon

A magyarországi piacon elsősorban ún. „dobozos” falrendszerek vannak jelen. Ezen térelválasztó falrendszerek esetében a külföldi gyártó a falelemek profiljait méretre vágva szállítja ide, ahol a magyar forgalmazó cég ezeket a profilokat a projekt helyszínén összeszereli, összecsavarozza, majd ezekbe az összeszerelt profilszerkezetekbe beépítik az előre vagy utólag megrendelt üvegtáblákat.
 
A Magyarországon forgalmazott átszerelhető üvegfalrendszerek olyan értelemben átszerelhetőek, mint egy nyílászáró. Annak áthelyezéséhez a falelemet szét kell feszíteni, csavarozni, amelynek során az anyagok, illetve a felületek egy része megsérül, így ez sok kárral, idővel és költséggel jár.
 
 

Árnyékfugás üvegfal-rendszerek

Az árnyékfugás üvegfal-rendszerek a többi falrendszerrel ellentétben úgy vannak kialakítva, hogy minden elem előre, gyári körülmények között, tized milliméter pontossággal kerül legyártásra, így a helyszínen csapatunk egy tartószerkezetet épít fel, melybe bármikor 2-3 perc alatt bepattintható illetve kipattintható az előre keretezett üvegelem. Az egyes elemek továbbá néhány perc alatt több elemre oszthatók, vagy felületük üvegről tömörre illetve tömörről üvegre váltható.

 

 

Ezeket a rendszereket arra a célra fejlesztették ki, hogy minőségüket akár többszöri igényváltozás és átalakítás során is megőrizzék. Az elemek közötti tökéletesen párhuzamos fugák jelzik a rendszer kifogástalan minőségét, ami szintén megkülönbözteti az építési helyszínen takaróprofilokkal összeszerelt dobozos termékektől.


Ezen rendszerek elemei úgynevezett teleszkópos módon hatnak egymásra, így alkalmasak több centiméteres épületszerkezeti hibák elnyelésére, továbbá az épület mozgása sem jelenhet problémát. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az előre keretezett rendszerek esetében keletkeznek legritkábban szerkezeti, felületi és hanggátlással kapcsolatos hibák. Ezek az egyedüli olyan rendszerek, melyek jelentős részben kizárják az emberi gondatlanság lehetőségét.

Legfrissebb cikkeink

A térelválasztó falak, mobilfalak és üvegfalak specialistájától

SIMO Group

A térelválasztó falrendszerek specialistája. Üvegfalak, térelválasztó mobilfalak magyar és német gyártótól, prémium minőségben. 

Elérhetőségeink

Cím: 3521 Miskolc, Miskolci u.
Tel: +36 46 / kattintson
E-mail: kattintson
Hétfő - Péntek: 09:00- 17:00