3800 Szikszó, Ipari Park +36 46 / kattintson kattintson

Keret nélküli üvegfal | üvegfal rendszerek keret és borda nélkül

SIMO

Keret nélküli üvegfalak: tökéletes átláthatóság és nyitottság

Keret nélküli üvegfalak: tökéletes átláthatóság és nyitottság

Az üvegfal rendszerek a térelválasztó falak egyik legnépszerűbb csoportját képezik napjainkban, nem is véletlenül. Számos előnyének köszönhetően az irodai térelválasztás területén a legtöbb megrendelő számára ezek a rendszerek jelentik a legjobb megoldást! De mit kell tudni az üvegfalakról, és milyen típusait ismerjük?

Keret nélküli üvegfalak: tökéletes átláthatóság és nyitottság

A keret nélküli üvegfalak és a keretezett megoldások közti különbség

Az üvegfal rendszerek tervezésekor számos paramétert szükséges figyelembe vennünk, és ebből az egyik a megrendelő irodájának design-ja és az esztétikummal szemben támasztott követelménye. A keret nélküli üvegfalak egyre gyakrabban kerülnek kiválasztásra, hiszen a keretezett megoldással készült üvegfalakkal szemben ezek még nagyobb átláthatóságot biztosítanak, és a végső design is letisztultabb, modernebb képet fest. A keret nélküli üvegfalak, másnéven borda nélküli üvegfalak lényege, hogy az üvegpanelek illesztése során nem használunk alumínium keretet, így az összkép gyakorlatilag egy folytonos üvegként jelenik meg! 

 

Keret nélküli üvegfalak: egyrétegű és kétrétegű kivitelben is

A keret nélküli üvegfalak – éppen úgy mint keretezett testvérei – egy- és kétrétegű kivitelben is készülhetnek annak függvényében, hogy mik a megrendelő igényei. A kétrétegű keret nélküli üvegfalak esetében a hanggátlási paraméterek jóval kedvezőbbek, így ha olyan helyiséget szeretnénk leválasztani ahol fontos szempont a csendes és nyugalmas munkakörnyezet megteremtése, úgy kétrétegű kivitelben ajánlott azt elkészíteni. 

 

A keret nélküli üvegfalak előnyei

Nézzük néhány sorban, hogy milyen előnyökkel rendelkeznek a keret nélküli üvegfalak! 

 

A keret nélküli üvegfalak modern, esztétikus megjelenése

A térelválasztó falrendszerek megtervezésekor az egyik legfontosabb szempont az esztétikum, amely végérvényben az egész iroda megjelenését befolyásolja majd. A keret nélküli üvegfalak nagy előnye, hogy szinte bármilyen irodai környezetbe tökéletesen passzol, modern és letisztult megjelenést adva az irodának. 

 

A keret nélküli üvegfalak kiváló fényáteresztő képessége

Részben az esztétikumhoz köthető előny továbbá a keret nélküli üvegfalak fényáteresztő képessége, azonban még azon is túlmutat. A természetes fény áramlásának biztosításával egy sokkal kellemesebb, egészségesebb munkakörnyezet teremthető bármely irodában, ráadásul a villanyszámlát is optimalizálhatjuk egy ilyen választással. 

 

A keret nélküli üvegfalak kiváló hangátló paraméterei

A keret nélküli üvegfalak – főként ha kétrétegű üvegfalról beszélünk – meglepően jó hanggátlási paraméterekkel rendelkeznek, így az olyan helyiségek leválasztásához is előszeretettel javasoljuk, ahol a csendes és nyugalmas munkakörnyezet megteremtése is cél. Az általunk fejlesztett SIMO Blade kétrétegű keret nélküli üvegfal rendszer például Rw= 42 - 52 dB hanggátlási paraméterekkel rendelkezik, amely egy átlagos felhasználó számára több, mint elegendő. 

 

A keret nélküli üvegfalak költséghatékony és gyors telepíthetősége

Amikor a térelválasztó falrendszerek, például a keret nélküli üvegfalak előnyeiről beszélünk, minden esetben érdemes összehasonlítani azt az épített falak tulajdonságaival is. A keret nélküli üvegfalak telepítése jóval kevesebb kosszal jár, ráadásul cégünk minden esetben pontos határidőkkel dolgozik – így ezt is az előnyeink között tudhatjuk. Emellett a keret nélküli üvegfalak sok esetben költséghatékonyabbak is mint az épített társai, hiszen moduláris szerkezetének köszönhetően a későbbiekben akár átszerelhetőek is! 

 

Amennyiben Te is a keret nélküli üvegfalak mellett döntenél, az alábbi form kitöltésével kérheted ajánlatunkat! 

 

Ajánlatkérés

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kollégáink hamarosan felkeresnek megadott elérhetőségeden!

Legfrissebb cikkeink

A térelválasztó falak, mobilfalak és üvegfalak specialistájától

SIMO Group

A térelválasztó falrendszerek specialistája. Üvegfalak, térelválasztó mobilfalak magyar és német gyártótól, prémium minőségben. 

Elérhetőségeink

Cím: 3800 Szikszó, Ipari Park
Tel: +36 46 / kattintson
E-mail: kattintson
Hétfő - Péntek: 09:00- 17:00