Budapest, Miskolc, Újsolt +36 46 / kattintson kattintson

Intelligens fólia, okosfólia: mit jelent a kifejezés, és hol használjuk az intelligens fóliát?

SIMO

Intelligens fólia

Lexikon

Intelligens fólia


Mi az intelligens fólia?

Az intelligens fóliát más néven okosfóliának, digitális árnyékolónak is hívjuk. Ez az eszköz egy olyan fólia, amelyet belátásgátlásra használunk, azonban a klasszikus fóliákhoz képest továbbfejlesztett tulajdonságokkal rendelkezik, hiszen a belátásgátlást gyakorlatilag gombnyomásra képes biztosítani. 


Az intelligens fólia egy speciális anyagból készült, ablakokra, üvegfalakra kasírozható fólia, melynek különleges kristályszerkezete elektromos árammal működtetve tejüveg-szerű, matt felületet képez az üvegen – kikapcsolt állapotban pedig tökéletesen átlátszó marad.

 

Hogyan működik az intelligens fólia?

Az intelligens fólia az üvegfelületre professzionálisan felhelyezve láthatatlanul rásimul: olyan, mintha nem is létezne. Azonban ez a 7 rétegű fólia belső szerkezetében rendezetlen részecskéket tartalmaz, így alapállapotban matt felületet képez, biztosítva ezzel a belátásgátlást és a privát szférát. Ezek a rendezetlen részecskék feszültség hatására, elektromos árammal működtetve rendezett állapotba kerülnek, így az intelligens fólia átlátszóvá válik igény szerint, gombnyomásra. 

 

Hol használjuk az intelligens fóliát?

Az intelligens fóliát a leggyakrabban irodaházakban, munkaállomások, tárgyalók kialakításakor használjuk: a térelválasztó üvegfalra kasírozva ez a fólia biztosítja, hogy a megrendelő szükséglete szerint módosítsa a belátást a helyiségbe. 
Legfrissebb cikkeink

A térelválasztó falak, mobilfalak és üvegfalak specialistájától

SIMO Group

A térelválasztó falrendszerek specialistája. Üvegfalak, térelválasztó mobilfalak magyar és német gyártótól, prémium minőségben. 

Elérhetőségeink

Cím: 3521 Miskolc, Miskolci u.
Tel: +36 46 / kattintson
E-mail: kattintson
Hétfő - Péntek: 09:00- 17:00