Budapest, Miskolc, Újsolt +36 46 / kattintson kattintson

ESG jelentése

SIMO

ESG

Lexikon

ESG


Az „ESG” mozaikszó egy rövidítés, amely az „Environment, Social, Governance” szavakból áll (magyarul: Környezet, Társadalmi felelősségvállalás, Irányítás). Az ESG fogalom a fenntarthatóság és a társadalmi felelősségvállalás fontosságát hangsúlyozza az építőiparban, valamint más iparágakban is – esetünkben tehát az ESG üvegezés a fenntartható, környezetbarát és társadalmilag felelős megoldásokat takarja. 

 

Környezet (Environment)
Az ESG három pillérének első eleme a fenntarthatóságra, környezetvédelemre és az építőipar környezeti hatásainak csökkentésére összpontosít. A fenntartható anyagok használatát, az energiahatékonyságot és a környezetbarát tervezést takarja. 

 

Társadalmi felelősségvállalás (Social)
Az ESG második pillére arra utal, hogy az építőiparnak figyelembe kell vennie társadalmi határait. Ez magában foglalja az emberi jogok tiszteletben tartását, az egészségügyi és biztonsági előírások betartását és a munkavállalók jólétének támogatását egyaránt.

 

Irányítás (Governance)
Az ESG harmadik pillére az etikus üzleti gyakorlatok fontosságára utal: a vállalatok vezetése, az átlátható működés és a jogi szabályozások betartása foglaltatik benne. 

 
Legfrissebb cikkeink

A térelválasztó falak, mobilfalak és üvegfalak specialistájától

SIMO Group

A térelválasztó falrendszerek specialistája. Üvegfalak, térelválasztó mobilfalak magyar és német gyártótól, prémium minőségben. 

Elérhetőségeink

Cím: 3521 Miskolc, Miskolci u.
Tel: +36 46 / kattintson
E-mail: kattintson
Hétfő - Péntek: 09:00- 17:00